Beyincik Olmadan Yaşamamız Mümkün mü?

Beyincik, beyindeki iki yarım kürenin altında yer alır ve kimi zaman “küçük beyin” olarak adlandırılır. Beynin %10’ununu kaplayan ve beyindeki hücrelerin yaklaşık %50’sini oluşturan bu organ, küçük olması ve kompakt doku kıvrımlarından oluşması sebebiyle beynin geneli itibariyle daha farklı bir görünüme sahip.

Deprem Sonrası Kaygı ve Stres Yönetimi

Depremler, ülkemizde ve dünyada oluşturduğu yapısal yıkımın yanı sıra insanların psikolojilerinde de derin hasarlar bırakan bir doğal afettir. Yalnızca depremzedeler değil; bu duruma bizzat tanıklık eden kişiler, depremzede yakınları, bölgedeki yardım ekipleri ve tüm bu olanlara uzaktan şahit olan toplumun her ferdi bu olumsuz psikolojik etkilere maruz kalmaktadır.

Üstlenilmiş Travma ve İkincil Travma Nedir?

Türkiye’nin güneydoğusunda gerçekleşen depremlerin ardından depremi yaşayanlar ve buna tanık olanlar yani bizler bu durumdan çok etkilendik. Fakat unuttuğumuz ve akut travma geçirme ihtimali olan bir risk grubu daha var. Onlar da görevleri gereği depremzedeler ile birlikte çalışan profesyoneller yani sağlık çalışanları, AFAD görevlileri, madenciler vs.

Dönüş Yolculukları Neden Daha Kısa Hissettirir?

Bir yere giderken bitmek bilmeyen yolun dönüşünde yine aynı uzun yolu çekeceğimizi düşünürken durum hiç de böyle olmaz. Sanki aynı yolu kestirmeden gitmişiz gibi bir his yaratır. Bu duruma gerçekten sebep olan şey nedir?

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time