Beyincik Olmadan Yaşamamız Mümkün mü?

Beyincik, beyindeki iki yarım kürenin altında yer alır ve kimi zaman “küçük beyin” olarak adlandırılır. Beynin %10’ununu kaplayan ve beyindeki hücrelerin yaklaşık %50’sini oluşturan bu organ, küçük olması ve kompakt doku kıvrımlarından oluşması sebebiyle beynin geneli itibariyle daha farklı bir görünüme sahip.

Kekeme İnsanlar Nasıl Takılmadan Şarkı Söyleyebiliyor?

‘Yetenek Sizsiniz Türkiye’ gibi yarışmalarda hayretler içerisinde izlediğimiz şarkı söyleyen kekeme insanların şovuna aslında tam olarak bir ‘yetenek’ diyemeyiz. Bilimsel olarak imkânsız olmayan bu durumun nasıl gerçekleştiğini öğrenmeye hazırsanız başlayalım.

Sıcak Su ile Soğuk Suyun Tadı Neden Farklıdır?

Yaşama dair en temel ihtiyaçlarımızdan biri olan su, sabah gözlerimizi açtığımız ilk andan gün sonuna kadar belli aralıklarla ihtiyaç duyduğumuz ve yerini hiçbir şeyin tutmadığı, bizi hayata bağlayan en önemli madde.

İnsanoğlu, Yapay Zekâyla “Frankensteincılık” mı Oynuyor?

İnsanoğlu, 20 bin yıl öncesinden günümüze gezegenin her açıdan en üstün canlısı olmayı başardı. Artık hem gezegenimizin dört bir yanındayız hem de doğal kaynaklarını hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde tüketiyoruz. Peki, her şey nasıl başladı? Bu işin sonu nereye gidiyor?

Bu Deneyi Okurken Yüzünüz Kızarabilir: Ringelmann Etkisi

Size verilmiş bir görevde bireysel olduğunuzu düşünün. Muhtemelen tüm detayları titizlikle planlar ve adımları eksiksiz bir şekilde yapmaya özen gösterirsiniz. Şimdi, aynı görevi bir grupla yaptığınızı düşünün. Elbette ufak bir kaytarma durumu olacaktır. İşte bu durumun bilimde bir adı bile var!